Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • PSD a strâns 222 de semnături la Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sorin Grindeanu. Mai are nevoie de 11 voturi

PSD a strâns 222 de semnături la Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sorin Grindeanu. Mai are nevoie de 11 voturi

18 iunie 2017 Actualitate
dragnea_final_92306800Pentru prima dată în istoria postdecembristă, un partid a citit în plenul comun al Parlamentului o moţiune de cenzură împotriva propriei formaţiuni politice. Textul a fost semnat de 222 de parlamentari din coaliția de guvernare, PSD-ALDE. Votul va fi dat miercuri, în ședința plenului comun, la ora 11.00.

Comunicatul oficial al Parlamentului după citirea Moțiunii:

„Duminică, 18 iunie, în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului, a fost prezentat textul Moţiunii de cenzură „România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor!”. Documentul a fost iniţiat şi semnat de 223 deputaţi şi senatori ai PSD şi ALDE.

Reprezentanţii grupurilor parlamentare ale PNL, USR, UDMR şi PMP nu au fost prezenţi în sală. Dezbaterile şi votul asupra Moţiunii de cenzură vor avea loc miercuri, 21 iunie, de la ora 11.00”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Parlament, că parlamentarii social-democraţi care nu au semnat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu au fost absenţi şi o vor semna în zilele următoare, iar votul de miercuri pentru căderea Cabinetului va fi unul „masiv”.

„Majoritarea celor care nu au semnat nu au fost prezenţi, fiecare au vorbit cu mine, unii sunt plecaţi din ţară şi ajung în noaptea asta sau mâine, unii ajung marţi. Noi am fost interesaţi să avem numărul de semnături peste limita stabilită de Constituţie, iar cei cu care am vorbit am considerat necesar să nu le stric treburile astăzi. Noi stabilisem joi că depunem luni moţiunea de cenzură, aşa şi-au şi făcut programul majoritatea, am luat decizia ulterior de a o depune astăzi pentru a scurta timpul în care ne aflăm de incertitudine şi de lipsa practic a unui guvern care are efecte pe care nu ni le dorim”, a spus Liviu Dragnea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a susţinut că „a mai gestionat o moţiune de cenzură, este important votul de miercuri care va fi masiv”.

„Am vorbit cu parlamentarii de la Iaşi, în bloc au semnat moţiunea”, a completat liderul PSD.

Moţiunea de cenzură poartă numele „România nu poate fi confiscată. Apărăm democraţia şi votul românilor”.

Textul invocă lipsa de constituţionalitate a Guvernului din care fac parte doar trei persoane, premierul Grindeanu, Victor Ponta şi ministrul Comunicaţiilor Jianu.

În textul moţiunii se vorbeşte de Guvernul Ponta-Grindeanu, sugerând că fostul premier se află în spatele actualului prim-ministru.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=577619Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.