Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Reduceri de pedeapsă pentru doi tineri care l-au şantajat pe un bărbat din Noşlac să le doneze un Mercedes. Decizie definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia

Reduceri de pedeapsă pentru doi tineri care l-au şantajat pe un bărbat din Noşlac să le doneze un Mercedes. Decizie definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia

8 iunie 2017 Actualitate
vlcsnap-error616Reduceri de pedeapsă pentru doi dintre cei tineri din Mureş şi Turda, condamnaţi în Alba pentru şantaj şi lipsire de libertate, după ce l-au ameninţat pe un bărbat din Noşlac să le doneze un autoturism Mercedes, sub pretextul unei datorii. Curtea de Apel a dat decizia finală. Romulus Barabaş (35 de ani) din Mureş a primit pedeapsă cu suspendare, iar pentru Valer Silvestru Aştilean (29 de ani), din Turda, pedeapsa a fost redusă la jumătate.

Cazul a ajuns în atenţia poliţiei, în 5 iulie 2016. Oamenii legii au fost sesizaţi de către un bărbat de 42 de ani, din comuna Noşlac, cu privire la faptul că la locuinţa se aflau trei persoane, care, sub pretextul unei anumite datorii, l-ar şantaja să le dea un autoturism şi intenţionau să îl conducă, împotriva voinţei sale, la un notar pentru a ceda autoturismul respectiv.

Cei trei s-au deplasat în comuna Noşlac, unde ar fi exercitat asupra victimei acte de presiune şi, sub ameninţarea cu acte de violenţă, l–au determinat să-i însoţească cu scopul de a merge la un notar pentru a le ceda autoturismul, transmitea IPJ Alba, la acea dată.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Tineri din Turda şi Mureş, ARESTAŢI, pentru ŞANTAJ, în ALBA. Au vrut să-l oblige pe un bărbat să le doneze un autoturism

Romulus Barabaş (34 de ani), Gheorghe Florin Sonică (27 de ani), ambii din judeţul Mureş, respectiv Valer Silvestru Aştilean (28 de ani), din Turda au fost arestaţi preventiv şi ulterior a fost aplicată măsura arestului la domiciliu.

Au fost condamnaţi, iniţial de Judecătoria Aiud. Instanţa a decis pentru Romulus Barabaş pedeapsă de un an de închisoare pentru lipsire de libertate în mod illegal şi 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj şi a contopit condamnările, rezultând o pedeapsă de 2 ani şi 4 luni în regim de detenţie. În cazul lui, Curtea de Apel Alba Iulia a suspendat executarea pedepsei.

Ceilalţi doi inculpaţi au primit condamnări mai grele la Judecătoria Aiud, fiind recidivişti. Gheorghe Florin Sonică a primit 1 an şi 6 luni pentru lipsire de libertate, respectiv 3 ani pentru şantaj. Instanţa a constatat că acesta era în termenul de încercare de 5 ani al unei condamnări la 3 ani de închisoare, din 2012. Inculpatul a primit, în final, pedeapsa de 6 ani şi 6 luni de închisoare în regim de detenţie. A rămas cu aceeaşi pedeapsă, şi la Curtea de Apel.

Vasile Silvestru Aştilean a fost condamnat şi el la pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 4 luni (1 an pentru lipsire de libertate şi 2 ani pentru şantaj). Şi acesta a săvârşit faptele în termenul de încercare de 5 ani al unei pedepse din decembrie 2012, când a fost condamnat tot la 3 ani, în acelaşi dosar cu inculpatul Sonică. La Curtea de Apel, pedeapsa finală este de 3 ani şi 8 luni închisoare.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=575533Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.