Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • „România nu poate fi confiscată. Apărăm democraţia şi votul românilor”. Textul moţiunii de cenzură împotriva lui Grindeanu

„România nu poate fi confiscată. Apărăm democraţia şi votul românilor”. Textul moţiunii de cenzură împotriva lui Grindeanu

18 iunie 2017 Actualitate
motiunea_de_cenzura50101_02475000Textul moţiunii de cenzură a fost finalizat şi va fi depus în scurt timp în Parlament. Autorul principal al textului este  Darius Vâlcov, fostul ministru de Finanţe, cel care a redactat şi raportul de evaluare a Guvernului Grindeanu. Moţiunea de cenzură poartă numele „România nu poate fi confiscată. Apărăm democraţia şi votul românilor”. 

VEZI: MOȚIUNEA DE CENZURĂ

Moţiunea de cenzură iniţiată de parlamentarii PSD şi ALDE împotriva Guvernului Grindeanu a fost finalizată şi urmează să fie depusă la Parlament.

Moţiunea de cenzură poartă numele „România nu poate fi confiscată. Apărăm democraţia şi votul românilor”.

Nu este o moţiune împotriva Guvernului PSD-ALDE, ci un act de responsabilitate, se spune în textul citat de Realitatea TV. În moțiunea se arată că „niciun grup și nicio persoană nu poate exercita suveranitatea în nume propriu” și că „Guvernul este demis la data retragerii de către Parlament a încrederii acordate”.

Textul invocă lipsa de constituţionalitate a Guvernului din care fac parte doar trei persoane, premierul Grindeanu, Victor Ponta şi ministrul Comunicaţiilor Jianu.

În textul moţiunii se vorbeşte de Guvernul Ponta-Grindeanu, sugerând că fostul premier se află în spatele actualului prim-ministru.

Guvernul Grindeanu-Ponta nu este unul legitim, investit de Parlamentul României, se mai spune în moţiune. Cum va putea să pună în aplicare programul cu care a fost investit? arată autorii moţiunii care urmează să fie semnată de parlamentarii PSD-ALDE.

Potrivit moţiunii de urgenţă, doi dintre cei 27 de membri ai Guvernului, „trecuţi voluntar sub comanda unui deputat, îşi împart posturi ministeriale şi lansează atacuri ridicole în toate direcţiile”:

„Dovedind dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor statului, imaturitate şi iresponsabilitate politică, primul-ministru şi unul dintre miniştri, în loc să respecte votul de învestitură şi încrederea acordată de Parlament, au înţeles că guvernarea se poate exercita şi în nume personal, că dispoziţiile constituţionale şi legale sunt facultative şi că pot sfida votul acordat de cetăţeni şi democraţia. Doi dintre cei 27 de membri ai Guvernului, trecuţi voluntar sub comanda unui deputat, înalt funcţionar public, îşi împart posturi ministeriale şi lansează atacuri ridicole în toate direcţiile, oferind o nedorită şi halucinantă caricaturizare a actului de guvernare. ‘Guvernul’ Ponta – Grindeanu – Jianu nu reuşeşte altceva decât să demonstreze că există politicieni care şi-au pierdut iremediabil busola bunului-simţ, onoarea şi demnitatea, confirmând o dată în plus justeţea deciziilor de retragere a sprijinului politic luate de conducerile PSD şi ALDE”, se arată în text.

SURSA: Realitatea.net

URL scurt: http://alba24.ro/?p=577597Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.