Acasa

SALARII de LUX la Casa de Asigurări de Sănătate ALBA. Președintele – director general: peste 17500 de lei

17 noiembrie 2017 Actualitate Administratie Eveniment


Salariile de lux încasate de șefii unor instituții din Alba au un nou pretendent la locul I. Salariul de bază al președintelui director general al Casei de Asigurări de Sănătate Alba, Silvia Puie, ajunge la 17.516 lei. Cei doi directori executivi, Adela Matei și Narcis Muntean, au și ei venituri lunare de bază de 14.941 și 14.760 de lei, iar medicul șef Cristina Galoș ajunge la un salariu brut de aproape 11.000.

Consilerii și inspectorii au venituri brute începând de la 3.800 de lei și până la 6.390 de lei, în funcție de gradație, iar un șef serviciu de 9596 de lei. De asemenea, un șofer în cadrul instituției are un salariu de bază de 2.892 de lei. Informațiile sunt greu de găsit în siteul instituției, cu toate că legea obligă conducerea instituției să le facă publice într-o zonă vizibilă. Veniturile angajaților sunt disponibile pentru cei foarte curioși la ”rapoarte și situații” sub denumirea de ”Listă funcții la data de 29.09.2017, cf. Legea cadru nr 153-2017.

De menționat că există și alte instituții care nu au publicat aceste informații, sau au făcut-o formal, fără să ofere informații reale. Instituții care ar fi trebuit să respecte spiritul, dar și litera legii, au făcut-o șmecherește: Instituția Prefectului Alba, Inspectoratul Județean de Poliției Alba și Inspectoratul Județean de Jandarmerie Alba, și-au publicat un fel de top: cel mai mare și cel mai mic venit, nu veniturile aferente fiecărei funcții, cum ar fi fost normal. Alte instituții nu și-au publicat deloc aceste informații. ITM Alba poate aplica amenzi în acest caz, însă directorul instituției ne-a spus că nu este în programul său de activități ”așa ceva”.

Listele cu veniturile angajaților fiecărei instituții trebuie publicate de două ori pe an, respectiv în 30 martie și 30 septembrie. Instituțiile publice din județul Alba ar fi trebuit să facă publice, până în data de 30 septembrie, lista cu salariile angajaților, în raport cu funcțiile pe care le ocupă. În caz contrar, Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba poate amenda conducătorul instituției cu o sumă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei.

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.