Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • SÂMBĂTĂ: Caravana SMURD ajunge la Alba Iulia. Cursuri de pregătire pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Detalii despre înscrieri

SÂMBĂTĂ: Caravana SMURD ajunge la Alba Iulia. Cursuri de pregătire pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Detalii despre înscrieri

2 iunie 2017 Actualitate
centru mobil instruire SMURD caravana1Caravana SMURD “Fii pregătit!” va ajunge sâmbătă, 3 iunie, la Alba Iulia şi va fi amplasată în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, iar duminică, 4 iunie, va fi în orașul Aiud, în fața Primăriei.

Timp de două zile, în intervalul orar 10.00 -18.00, personalul ISU Alba va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii – și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.

Este al doilea an când Caravana “Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației.

După oprirea din Alba, Caravana “Fii pregătit!” va ajunge în luna iunie, la Oneşti, Comăneşti (10-11 iunie), Râşnov, Braşov (17-18 iunie), Târgu-Neamț, Roman, Piatra-Neamț (23, 24, 25 iunie).

Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana “Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/, unde se găsește calendarul deplasărilor până în luna august.

Anul trecut, Caravana “Fii pregătit!” a parcurs peste 17.000 de kilometri, a ajuns în 29 de orașe și peste 10.200 de personae au fost instruite de personalul IGSU.

Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba va organiza un punct de informare, unde cetățenii vor putea obține informații despre cariera de pompier – despre școlile ce le pot urma pentru a îmbrățișa nobila meserie de salvator, dar și informații despre programul de voluntariat “Salvator din Pasiune” din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba.

Ofițeri și subofițeri din cadrul Inspecției de Prevenire vor distribui pliante, broşuri, flyere şi afişe cuprinzând măsuri de prevenire specifice diferitelor tipuri de situaţii de urgenţă. Această activitate se adresează tuturor celor care vor vizita punctul de informare, pentru a le oferi modalităţi de comportare înainte, în timpul şi după producerea situaţiilor de urgenţă.

Pe de altă parte, pompieri, medici şi paramedici ce încadrează echipajele SMURD vor desfăşura activităţi interactive cu cetăţenii.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=573222Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.