Acasa
  • Acasa
  • Eveniment
  • SĂRBĂTOAREA MUZICII 2017: „Ciocârlia reloaded”, spectacolul care va deschide evenimentul de la Alba Iulia

SĂRBĂTOAREA MUZICII 2017: „Ciocârlia reloaded”, spectacolul care va deschide evenimentul de la Alba Iulia

13 iunie 2017 Eveniment
sarbatoarea muzicii oameni public piata cetatii concert„Ciocârlia reloaded” este spectacolul care va deschide cele trei zile de festival la Sărbătoarea Muzicii 2017, în Alba Iulia. Muzica românească cu elemente tradiționale și spirituale cu tot ce are ea mai bun și mai pur va anima Cetatea Alba Carolina, pe 23 iunie. În cea de-a doua zi a evenimentului au fost anunțate concerte extraordinare pe ritmuri de vals cu Filarmonica de Stat a Republicii Moldova şi compozitorul Eugen Doga, iar pe 25 iunie pe scenă va urca legendara formație britanică Smokie.

Conceptul proiectului „Ciocârlia reloaded” este acela că instrumentul conține artistul la propriu. Un proiect neconvențional inițiat în jurul unui artist celebru, devenit simbol național, Ovidiu Lipan Țăndărică.

Punctul forte este reprezentat de secțiunea ritmică și de percuție, oscilația dintre tobă și toacă fiind integrată în orginalitatea sound-ului românesc autentic. Adăugați instrumenete ca țambal, vioara, acordeon, nai, clapă, tobă, bas, pe scurt lăutăria, într-un spectacol plin de emoții. Totul într-o formulă de taraf, posibil definit oricând ca și orchestră, combinând elemente de muzică pre-clasică, horă sau sârbă autentică. La toate acestea se suprapune vocea inconfundabilă a lui Mircea Baniciu, figura cea mai proeminentă a folk-ului contemporan, susținută de Nicu Patoi și Ioji Kappl.

Istoria Ciocârliei, devenită celebră în interpretarea lui Grigoraș Dinicu, stă la baza evenimentului-concept creat de Revolver, destinat tuturor celor care sunt receptivi și sensibili la marile teme culturale românești. Sunetul și armonia vor fi eliberate către public, într-un performance special, inclusiv de Cvartetul Amadeus și Oana Lianu – folclor românesc, voce, nai și instrumente populare românești de suflat: tilinca, fluier, 2 fluiere simultan, caval, ocarină, drâmbă.

1 – Trupa Amadeus, 2 viori, 1 cello, 1 keyboard

2 – Oana Lianu, fluier, caval, nai, ocarină, voce

3 – Ionel Drăghici, țambal

4 – Marius Vernescu, keyboard

5 – Daniel Manasi, vioară

6 – Jezebel, voce

7 – Mircea Baniciu, voce, chitară semiacustică

8 – Ovidiu Lipan, toacă, tobe, darbuca

9 – Nicu Patoi, chitară electrică

10 – Ioji Kappl, chitară bas, direcție muzicală

Citește și SĂRBĂTOAREA MUZICII la Alba Iulia: Valsul secolului, cu Filarmonica de Stat a Republicii Moldova şi compozitorul Eugen Doga, în 24 iunie

Vezi și VIDEO: Pe 25 iunie, CONCERT al trupei britanice SMOKIE, la Sărbătoarea Muzicii de la Alba Iulia

URL scurt: http://alba24.ro/?p=576703Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.