Acasa
  • Acasa
  • Eveniment
  • SĂRBĂTOAREA MUZICII la Alba Iulia: Valsul secolului, cu Filarmonica de Stat a Republicii Moldova şi compozitorul Eugen Doga, în 24 iunie

SĂRBĂTOAREA MUZICII la Alba Iulia: Valsul secolului, cu Filarmonica de Stat a Republicii Moldova şi compozitorul Eugen Doga, în 24 iunie

8 iunie 2017 Eveniment
Sarbatoarea Muzicii 2016Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia dezvăluie noi detalii din programul evenimentului Sărbătoarea Muzicii, care va anima Cetatea Alba Carolina, la sfârşitul lunii iunie. Dacă pe 25 iunie a fost anunţat concertul legendarei formaţii britanice Smokie, cu o zi înainte, pe 24 iunie, sunteţi invitaţi la concerte extraordinare pe ritmuri de vals.

Citeşte şi VIDEO: Pe 25 iunie, CONCERT al trupei britanice SMOKIE, la Sărbătoarea Muzicii de la Alba Iulia

Ziua de 24 iunie este configurată în două reprize muzicale importante, în mod ideal adresate publicului iubitor de muzică clasică de toate vârstele.

Seara este dedicată unui superlativ absolut: Valsul Secolului. Sărbătoarea muzicii de la Alba Iulia găzduiește o seară dedicată celor mai frumoase valsuri ale umanității, compuse de Eugen Doga: „Dulcea și tandra mea fiară” calificat drept „Valsul secolului” și inclus în Fondul UNESCO între capodoperele secolului; Gramofon; Valsul Fluturilor; Balade: Paserile tinereţei noastre, Te aştept si multe altele.

Concertul se va desfăşura cu prezenta extraordinară a compozitorului Eugen Doga, care anul acesta împlineste 80 de ani. Declarat, împreună cu alte o sută de personalităţi ale lumii – “Om al mileniului”. De fascinanta sa personalitate sunt legate compoziții de excepție: o simfonie, 60 de valsuri, 3 balete, muzica pentru 200 de filme (printre care „Șatra”, „Maria, Mirabela”, „Lăutarii”, „Regina Margot”, „Patul lui Procust”), muzica pentru 13 spectacole de teatru, 10 tangouri și multe altele.

Muzica va fi însoțită de dansul inspirat și evocator a mai multor perechi de dansatori profesioniști.

Sâmbătă, 24 iunie, ora 20.00: “Valsul Secolului” cu Filarmonica de Stat a Republicii Moldova, cu participarea extraordinară a compozitorului Eugen Doga.

23-25 iunie: SĂRBĂTOAREA MUZICII. În Cetatea Alba Carolina, reîncepe Dominația Sunetului! Sărbătoarea Muzicii înseamnă că știți să alegeți ce ascultați și știti să vă bucurați de muzică în starea ei de grație și în formă ei cea mai avansată și mai elevată.

Vezi şi CALENDARUL EVENIMENTELOR din 2017 la Alba Iulia. Alba Fest, Sărbătoarea Muzicii, Festivalul de Film, Dilema și alte spectacole. LISTA

URL scurt: http://alba24.ro/?p=575480Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.