Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • SCAD TARIFELE la salubrizare, în Alba Iulia. Cât vor avea de plătit locuitorii, pentru ridicarea gunoiului

SCAD TARIFELE la salubrizare, în Alba Iulia. Cât vor avea de plătit locuitorii, pentru ridicarea gunoiului

18 iulie 2017 Actualitate


deseuriLa Alba Iulia, tarifele pentru colectarea gunoiului ar urma să revină la valoarea celor aplicate înainte de cea mai recentă scumpire, din martie, cu mici diferenţe. Propunerea se va discuta şi ar trebui aprobată în şedinţa Consiliului Local din 24 iulie. Motivul pentru care se poate face această schimbare este eliminarea din costul serviciului a taxei de mediu de 80 de lei pe tonă.

Tarifele ar urma să fie percepute la valoarea diminuată, cu data de 1 iulie 2017.

Potrivit proiectului, se păstrează, la fundamentarea tarifelor în vigoare prin HCL 82/2017 elementele de cost ce ţin de colectare şi transport la depozitul ecologic Polaris Mediu din Târgu Jiu, contravaloarea depozitării deşeurilor, fiind eliminată doar taxa de mediu, de 80 de lei pe tonă (potrivit OUG 48/30 iunie 2017).

Precolectat, colectat, transportat și depozitat deșeuri municipale nesortate de la persoane fizice, asociații de proprietari la depozitul de la Târgu Jiu, judeţul Gorj – 6,977 lei/pers/lună fără TVA de la 8,924 lei/persoană/lună fără TVA

Precolectat, colectat, transportat și depozitat deșeuri municipale nesortate de la agenți economici și instituții publice la depozitul de la Târgu Jiu, judeţul Gorj – 100,56 lei/mv fără TVA, de la 128,56 lei/mc fără TVA

Precolectat, colectat, transportat și depozitat deșeuri stradale la depozitul de la Târgu Jiu, judeţul Gorj – 0,7354 lei/100 mp, 0,951 lei/100 mp fără TVA

Precolectat, colectat, transportat și depozitat deșeuri din rampe necontrolate la depozitul de la Târgu Jiu, judeţul Gorj – 92,056 lei/mc fără TVA 120,056 lei/mc fără TVA.

Reamintim că tarifele de salubrizare au fost majorate în ianuarie, odată cu introducerea taxei pentru depunerea deşeurilor la groapa de gunoi, în valoare de 80 de lei/tonă şi apoi în martie, când s-a luat decizia transportării acestora mai departe, la Tîrgu Jiu, în loc de Cristian (Sibiu). AICI, detalii.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=584241


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.