Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Scutul Pădurii: Amenzi în valoare de 20.000 de lei și material lemnos confiscat, în urma unor controale la două depozite din Sântimbru

Scutul Pădurii: Amenzi în valoare de 20.000 de lei și material lemnos confiscat, în urma unor controale la două depozite din Sântimbru

13 octombrie 2017 Actualitate


lemn 2Poliţiştii Serviciului Transporturi au confiscat 31 de metri cubi de material lemnos şi au aplicat amenzi în valoare de 20.000 de lei, în urma unor controale la două depozite de material lemnos, situate pe raza comunei Sântimbru, judeţul Alba.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 11- 12 octombrie, poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Alba, sub coordonarea Direcţie Poliţie Transporturi din IGPR, sprijiniţi de poliţiştii Inspectoratului de Politie Judeţean Alba şi de specialişti ai Gărzii Forestiere Cluj Napoca şi ai Ocolului Silvic Alba Iulia precum şi de poliţişti ai Serviciul Judeţean de Politie Transporturi Bihor, au efectuat un control la două depozitele de material lemnos, din localitatea Sântimbru, judeţul Alba, aparţinând unor societăţi comerciale din Alba Iulia, respectiv Paleu, judeţul Bihor.

În urma controalelor, poliţiştii au constatat că, la una dintre societăţile controlate, documentele de evidenţă nu erau completate în mod corespunzător.

Pentru neregulile constatate, în conformitate cu art. 19 şi 21 din Legea nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, societatea comercială a fost sancţionată cu 4 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 15.000 lei, iar ca şi măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 31 de metri cubi material lemnos.

La cealaltă societate verificată, poliţiştii au constatat deficienţe în ceea ce priveşte obligaţia de împrejmuire a spațiului destinat depozitării materialului lemnos, motiv pentru care a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile art.21 lit. b din Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=602742


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.