Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Situația din Turturica, etapa pe instituțiile statului. Proprietarii nu vor fi evacuați, iar minorii vor fi instituționalizați doar cu acordul părinților

Situația din Turturica, etapa pe instituțiile statului. Proprietarii nu vor fi evacuați, iar minorii vor fi instituționalizați doar cu acordul părinților

9 octombrie 2017 Actualitate


IMG_20171009_120952Mai multe instituții ale statului s-au întâlnit astăzi la sediul Instituției Prefectului Alba cu reprezentanții locatarilor din Blocul G2, cunoscut sub numele de ”Turturica”, pentru a analiza situația existentă acolo, în condițiile în care blocul va fi evacuat în câteva zile. Viceprimarul Gabriel Pleșa a spus că hotărârea de instanță privind evacuarea clădirii va fi pusă în aplicare fără îndoială. Totoadă acesta a anunțat că cei care sunt proprietari ai unor camere în bloc nu vor fi evacuați ci acestora li se va face o propunere financiară în funcție de o evaluare a fiecărei locuințe în parte. 

La sediul Prefecturii Alba s-au adunat mai mulți locatari ai blocului Turturica însă doar o delegație a acestora a fost primită la discuții cu prefectul Dănuț Hălălai, cu viceprimarul Gabriel Pleșa, cu reprezentanții ai serviciilor de urbanism și asistență socială din cadrul Primăriei Alba Iulia dar și cu reprezentanți ai Direcției pentru Protecția Copilului Alba și ai IPJ.

Locatarii au fost reprezentați de consilierul local Nicolae Bumbu, de o reprezentantă a Agenției Naționale pentru Romi și de câțiva dintre cei care locuiesc în bloc. Cei care au răsuflat ușurați la prorpiu, cel puțin deocamdată, sunt doar proprietarii garsonierelor din Turturica. Aceștia nu vor fi evacuați. Primăria va face o evaluare a locuinețelor acestora și le va face apoi o propunere finaciară. Dacă nu vor accepta, viceprimarul nu a exclus posibilitatea exproprierii.

Fiecare dintre instituțiile prezente s-au oferit să ajute însă s-a desprins ideea că nu există aceleași soluții pentru toată lumea. Aproape fiecare caz, necesită o rezolvare aparte. Reprezentanții primăriei i-au chemat din nou pe locatari pentru a discuta cu ei fiecare soluție în parte. De vineri, doar 7 familii au apelat la instituție.

În ceea ce privește zvonul privind preluarea forțată a copiilor în sistemul de stat, autoritățile au arătat că acest lucru nu se poate face fără acordul familiilor dar au spus că sunt pregătite să preia temporar minorii din Turturica, dacă familiile doresc acest lucru.

De cealaltă parte, consilierul Nicolae Bumbu a spus că nici de această dată nu s-au găstit soluții concrete pentru oamenii care urmează să fie evacuații sub cerul liber în câteva zile.

IMG_20171009_110844 IMG_20171009_111009 IMG_20171009_111915 IMG_20171009_111930 IMG_20171009_115943 IMG_20171009_120952

URL scurt: http://alba24.ro/?p=601750


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.