Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Start-up Nation 2017: Peste 13.000 de planuri de afaceri, depuse în program. Sesiunea de înscriere se încheie la ora 20.00

Start-up Nation 2017: Peste 13.000 de planuri de afaceri, depuse în program. Sesiunea de înscriere se încheie la ora 20.00

14 iulie 2017 Actualitate


start up startupMinistrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufe a transmis că până vineri dimineața, în programul Startup Națion 2017 erau deja înscrise 13.500 de plauri de afaceri, care acopereau circa 2,7 miliarde de lei, cu mult peste bugetul alocat de 1,7 miliarde de lei. Laufer și-a prezentat scuze pentru mesajele contradictorii pe care le-a lansat zilele trecute despre posibilitatea de a prelungi înscrierea în programul Startup Nation 2017, sesiune care se încheie vineri, 14 iulie, la ora 20.00.

„Dorința mea fost să avem absorbție de 100%. Situația cu o săptămână înainte de închidere era așa și așa, aveam doar 4.000 și ceva de dosare, lucru care m-a pus pe gânduri. Asta a fost intenția mea, a fost o intenție bună, îmi cer scuze dacă am comunicat-o greșit”, a spus Laufer, prezent la aniversare Consiliului Național al IMM-urilor, potrivit startupcafe.ro

Prezet la cea de-a 25-a aniversare a Consiliului Național al IMM-urilor, Laufer a recunoscut că a trebuit să dea explicații premierului Florin Tudose în legătură cu acest incident.

„Nu e vorba neapărat că mi s-a reproșat. Am avut o discuție, am explicat ce s-a întâmplat, a înțeles că dorința mea a fost una bună, de a avea o absorbție cât mai mare și discuția s-a încheiat aici”, a menționat Laufer, la conferința aniversară a CNIPMMR.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri a reiterat că va face o nouă sesiune de înscriere în prograul Start-up Nation, anul acesta numai dacă vor rămâne sume disponibile, în cazul în care unii aplicanți s-ar retrage din program sau ar fi delarați neeligibili într-un număr suficent de mare.

„În momentul în care am luat decizia să prelungim cu a doua sesiune, am luat în calcul că vom avea undeva între 8.000 și 10.000 de firme, iar gradul de abdorbție nu este niciodată de 100%. Sunt firme care se retrag sau care nu sunt eligibile și mi-am făcut un calcul real că vom acoperi undeva la 5-6 mii de proiecte. (…) Săptămâna trecută au apărut anumite probleme cu serverele și unele dintre firmele care voiau să se înscrie în program nu au reușit să finalizeze actele și am cerut să fie urgentat acest lucru. S-au rezolvat problemele între timp. În ultimele două zile s-au înscris peste 5.000 de firme în program, asta înseamnă că foarte multe firme care era în stand-by au reușit să-și scoată acele și să se înscrie”, a spus Laufer.

El a precizat însă că vineri, dimineața erau deja înscrise 13.500 de plauri de afaceri, care acopereau circa 2,7 miliarde de lei, cu mult peste bugetul alocat de 1,7 miliarde de lei.

„Sunt mult mai încrezător că vom reuși o absorbție ridicată. Totuși dacă vor rămâne sume alocate, după evaluare, voi ieși să anunț dacă va fi o nouă sesiune”, a mai spus ministrul.

Potrivit acestuia, perioada de evaluare durează între 30 și 45 de zile. „Este un volum mare de lucru. O să fac tot ceea ce ține de mine să fie semnate toate contractele de finanțare până pe data de 27 septembrie 2017”.

Cifrele Start-up Nation la zi:

  • Vineri, dimineața erau depuse 13.500 de planuri de afaceri
  • 24.000 de locuri de muncă noi însumau planurile de afaceri depuse
  • Un buget estimat la 2,7 miliarde de lei însumau toate planurile de afaceri depuse, peste alocarea de 1,7 miliarde de lei.
  • 22.000 de useri erau înregistrați pe aplicația de înscriere
  • Rata de înscriere a planurilor de afaceri ajunsese la 4 proiecte pe minut, vineri dimineața.
  • În ultimele douăzile s-au depus 5.000 de planuri de afaceri.
  • Creditele bugetare de 500 de milioane de lei (din totalul de 1,7 miliarde alocate programului în ediția 2017) au fost epuizate deja de dosarele depuse în mediul urban în afară de regiunea București-Ilfov.

sursa: startupcafe.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=583454


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.