Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • STUDIU: Un regim alimentar puțin mai sănătos ne ajută să trăim mai mult. Cum putem crește calitatea dietei

STUDIU: Un regim alimentar puțin mai sănătos ne ajută să trăim mai mult. Cum putem crește calitatea dietei

13 iulie 2017 Actualitate


fructe de padureO dietă cu mici îmbunătățiri, bazată pe consumul mai multor fructe, legume și pește, poate crește în mod semnificativ speranța de viață, arată un studiu publicat miercuri în revista New England Journal of Medicine, scrie AFP.

Acesta este primul care arată că o dietă mai sănătoasă timp de cel putin doisprezece ani, reduce inclusiv riscul de mortalitate din cauza bolilor cardiovasculare, spun cercetătorii de la Universitatea Harvard.

Ei au analizat relația dintre schimbările în alimenția a 74.000 de adulți timp de doisprezece ani (1986-1998), precum și riscul de a muri în următorii doisprezece ani (1998-2010).

Pe parcursul acestei lungi perioade de analiză, au întrebat participanții cu privire la dieta lor la fiecare patru ani și la stilul lor de viață și starea de sănătate la fiecare doi ani.

Studiul arată că o dieta îmbunătățită pentru o perioadă de doisprezece ani are ca rezultat un risc redus de a muri în următorii doisprezece ani.

„Rezultatele noastre evidențiază că ameliorarea calității regimului alimentar aduce beneficii de durată pentru sănătate”, a declarat Frank Hu, profesor la Universitatea Harvard și autor principal al studiului.

„Obiceiuri alimentare sănătoase pot fi adoptate în funcție de preferințele culturale și culinare ale individului și starea lui de sănătate”, a adăugat el.

Tipurile de alimente care au contribuit cel mai mult la o îmbunătățire a regimului erau cereale integrale, fructe, legume și peste sau acizi grași (omega-3).

O creștere de 20% a calității dietei – care poate fi obținută prin simpla înlocuire a unei porții zilnice de carne roșie sau cârnați cu nuci sau legume – a arătat o reducere cu 8 până la 17% a riscului mortalității.

În schimb, o deteriorare a calității regimului alimentar a dus la un risc crescut de a muri între 6 – 12% în aceeași perioadă.

Printre participanții care au menținut o dietă mai sănătoasă, riscul tuturor cauzelor de mortalitate s-a redus cu procente între 9 și 14%.

sursa: hotnews.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=583181


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.