Acasa
  • Acasa
  • Eveniment
  • Suspectul principal în dosarul șantajului record de 100.000 de euro rămâne după gratii! Contestația lui Tică Ilie senior, respinsă de Tribunalul Alba

Suspectul principal în dosarul șantajului record de 100.000 de euro rămâne după gratii! Contestația lui Tică Ilie senior, respinsă de Tribunalul Alba

13 iulie 2017 Eveniment


tica ilie 1Tribunalul Alba a respins contestația la măsura arestării preventive depusă de Tică Ilie senior, principalul suspect în cazul celui mai important dosar de șantaj instrumentat vreodată în județul Alba, cu un prejudiciu de 100.000 de euro. Alți patru suspecți, printre care și fii acestuia, rămân și ei sub control judiciar. Parchetul nu a făcut contestație. 

Cei cinci bărbați sunt suspectați că ar fi șantajat un om de afaceri din Munții Apuseni, cu o filmare indecentă în care ar fi apărut acesta. Relația omului de afaceri cu unul dintre suspecți este, potrivit anchetatorilor, mai veche, respectiv din 2009, când acesta ar fi împrumutat de la unul dintre inculpați suma de 30.000 de euro în mai multe tranșe.

Omul de afaceri și-a plătit datoria însă suspecții ar fi continuat să îi ceară bani, presându-l cu filmarea. Astfel, din luna iunie a anului trecut și până în martie anul acesta, omul de afaceri le-a dat acestora aproximativ 100.000 de euro, un record în ceea ce privește dosarele de șantaj din județul Alba. Rămas fără bani dar presat în continuare, omul apelat la poliție.

Totul a început în urmă cu câteva zile, respectiv în 6 iulie, când poliţiştii de investigaţii criminale au percheziționat 9 proprietăți ale celor 5 suspecţi de comiterea infracțiunilor de șantaj în formă continuată, șantaj, complicitate la șantaj în formă continuată și tăinuire.

Au fost ridicate laptopuri, o unitate PC, telefoane mobile, dispozitive de sotacare și înregistrare, bani și documente. 

După terminarea perchezițiilor, în baza mandatelor de aducere emise de către organele de cercetare penală ale poliției judiciare, suspecții au fost conduși la sediul I.P.J. Alba, în vederea audierii.

fiu tica ilieUlterior, față de toți cei 5 suspecți a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore, aceștia fiind depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Alba. Pe timpul transportului, suspecții s-au arătat foarte siguri pe ei, dezinvolți și chiar au glumit cu presa, în ciuda situației în care erau. 

Pe numele celor cinci s-a pus în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj în formă continuată, șantaj, complicitate la șantaj în formă continuată și tăinuire fiind inițial prezentați la Parchetul Judecătoriei Cîmpeni cu propunere de arestare preventivă. Doar Tică Ilie senior (tatăl a doi dintre ceilalți 4 suspecți) a fost arestat preventiv, ceilalți suspecți fiind puși sub control judiciar. Măsura a fost contestată astăzi la Tribunalul Alba. 

CITEȘTE ȘI:

FOTO-VIDEO: Cinci suspecți, REȚINUȚI în urma unor percheziții la Alba Iulia și Bucerdea Grânoasă, într-un dosar de şantaj. Prejudiciu de 100.000 de euro

[embedded content]

URL scurt: http://alba24.ro/?p=583186


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.