Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Țara lucrului prost făcut: O porțiune din Autostrada Deva – Lugoj s-a prăbușit înainte de a fi inaugurată

Țara lucrului prost făcut: O porțiune din Autostrada Deva – Lugoj s-a prăbușit înainte de a fi inaugurată

14 iulie 2017 Actualitate


surpare autostradaO parte din terasamentul lotului 3 aflat în construcţie pe Autostrada Deva-Lugoj s-a surpat. Problemele de pe Autostrada Orăştie-Sibiu par astfel să se repete din pe şoseaua rapidă ce va trece prin judeţul Hunedoara. Reprezentanţii companiei de drumuri spun că au trimis echipe la faţa locului pentru a evalua situaţia.

Terasamentul şoselei aflate în prezent în lucru s-a surpat din cauza alunecărilor de teren din zonă, potrivit digi24.ro. Alunecările au loc în zona descărcării de la Holdea (judeţul Hunedoara), unde va fi realizat și un ecoduct. Lucrările sunt făcute de firma Teloxim, deținută de Theodor Berna, cercetat pentru evaziune fiscală, mai scrie sursa citată.

”A apărut o deteriorare acolo la un rambleu, a alunecat practic un rambleu de pe una din căile autostrăzii care, atenție, este în șantier, la constructor. Am trimis deja o echipa acolo, urmează să stabilim ce s-a întâmplat, care sunt cauzele acestei deteriorări și ce măsuri se impun. Așteptăm și noi raportul echipei și să vedem ce măsuri vom lua, dar în mod sigur vom cere remedierea situației”, spune Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al companiei.

Cel mai probabil alunecările sunt cauzate de utilizarea unor materiale necorespunzătoare la findația autostrăzii (deseori constructorii preferă să folosească pământuri locale, argiloase, mai proaste, decât să aducă pământuri bune de la distanță, fapt care le-ar crește costurile).

Porțiunea prăbușită de drum are 70 de metri lungime și 11 metri lățime. Lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva este finalizat în proporție de 80%, iar CNAIR a stabilit luna august 2017 ca termen de inaugurare a tronsonului (data inițială a fost mai 2016). În noile condiţii, deschiderea tronsonului ar putea fi amânată.

sursă: digi24.ro

foto: digi24.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=583502


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.