Acasa
  • Acasa
  • Eveniment
  • Tică Ilie senior, unul din suspecți în dosarul de șantaj, rămâne în arest preventiv. Control judiciar pentru ceilalți patru suspecți

Tică Ilie senior, unul din suspecți în dosarul de șantaj, rămâne în arest preventiv. Control judiciar pentru ceilalți patru suspecți

8 iulie 2017 Eveniment


polJudecătoria Cîmpeni a dispus măsura arestului preventiv pentru Tică Ilie senior, unul din suspecți într-un dosar de șantaj în formă continuată, șantaj, complicitate la șantaj în formă continuată și tăinuire.  Pentru ceilalți patru suspecți s-a luat măsura controlului judiciar. 

VEZI: FOTO-VIDEO: Cinci suspecți, REȚINUȚI în urma unor percheziții la Alba Iulia și Bucerdea Grânoasă, într-un dosar de şantaj. Prejudiciu de 100.000 de euro

Potrivit IPJ Alba, la data de 6 iulie, poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat 9 percheziţii domiciliare la 5 suspecţi de comiterea infracțiunilor de șantaj în formă continuată, șantaj, complicitate la șantaj în formă continuată și tăinuire, prejudiciul reclamat de persoana vătămată, B.A. de 57 de ani din judeţul Alba, fiind de 100.000 euro.

Cu ocazia efectuării celor 9 percheziții domiciliare, la locuințele suspecților: T.I. de 50 de ani, I.T. de 30 de ani, T.S. de 27 de ani, T.M. de 29 de ani, toţi din Alba Iulia şi la S.I. de 34 de ani din Bucerdea Grânoasă, judeţul Alba, precum şi la sediile societăților administrare de către unul dintre suspecţi, respectiv T.I de 50 de ani au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri (laptop-uri, o unitate PC, telefoane mobile, dispozitive de stocare si înregistrare), sume de bani și înscrisuri.

După terminarea perchezițiilor, în baza mandatelor de aducere emise de către organele de cercetare penală ale poliției judiciare, suspecții au fost conduși la sediul I.P.J. Alba, în vederea audierii.

Ulterior, față de toți cei 5 suspecți a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore, aceștia fiind depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Alba.

În continuare în prezenta cauză penală, organele de cercetare penală ale poliției judiciare au propus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cei 5 suspecți, pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj în formă continuată, șantaj, complicitate la șantaj în formă continuată și tăinuire, urmând, ca vineri, 7 iulie, să fie prezentați de către Parchet Judecătoriei Cîmpeni cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi si libertăți.

În data de 7 aprilie, B.A. de 57 de ani din judeţul Alba a sesizat poliţia cu privire la faptul că este şantajat de mai multe persoane.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constat că, în cursul anilor 2009-2011, persoana vătămată a împrumutat aproximativ 30.000 euro, în mai multe tranșe, de la T.I de 50 de ani din Alba Iulia.

Ulterior anului 2011, persoana vătămată a achitat suma de bani datorată, însă T.I a continuat să îi solicite acesteia și alte sume de bani, amenințându-l pe B.A. că deține o filmare cu acesta în ipostaze indecente care va fi divulgată membrilor familiei sale.

Astfel, în perioada iunie 2016 – martie 2017, persoana vătămată a achitat suspecţilor, în mai multe tranşe, suma de aproximativ 100.000 euro.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=582014


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.