Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Un bărbat din Oarda de Sus a murit după ce a fost înţepat de o insectă. Personalul medical nu i-a mai putut salva viaţa

Un bărbat din Oarda de Sus a murit după ce a fost înţepat de o insectă. Personalul medical nu i-a mai putut salva viaţa

3 iulie 2017 Actualitate


ambulanta smurd 3Un bărbat în vârstă de 70 de ani din Oarda de Sus a murit, după ce a fost înţepat de o insectă. Echipajul SMURD ajuns la faţa locului a reuşit iniţial să-l stabilizeze după manevre de resuscitare, însă a intrat din nou în stop cardio-respirator, când a ajuns la spital, iar medicii nu i-au mai putut salva viaţa.

Totul s-a întâmplat miercuri după-amiaza, în jurul orei 18.00. Potrivit ISU Alba, bărbatul a fost găsit în stare de inconştienţă şi stop cardio-respirator. Echipajul SMURD a efectuat manevre de resuscitare, a reuşit să-l stabilizeze şi, pe transportul către Spitalul Judeţean Alba, a intrat din nou în stop cardio-respirator.

Au fost continuate manevrele de resuscitare la UPU, timp de 50 de minute, însă medicii nu l-au mai putut salva şi au constatat decesul.

Bărbatul ar fi fost înţepat de o insectă şi cel mai probabil a intrat în şoc anafilactic. Potrivit conducerii Spitalului Judeţean Alba, la UPU a fost respectat protocolul în astfel de cazuri şi s-a făcut tot ceea ce a fost posibil pentru salvarea vieţii sale.

Anafilaxia (şocul anafilactic) este o reacţie alergică severă ce poate apărea în câteva secunde sau minute de la expunerea la un alergen, cum ar fi veninul rezultat în urma unei înţepături de albine sau consumul unei alune.

Cantitatea mare de substanţe chimice eliberate de sistemul imunitar în acel moment poate provoca stare de şoc. Tensiunea arterială va scădea brusc, căile respiratorii se vor îngusta, iar respiraţia se va bloca. Semnele şi simptomele anafilaxiei includ puls rapid, slab, erupţie la nivelul pielii, greaţă şi vărsături. O persoană care sufera de anafilaxie necesită solicitarea asistenţei medicale de urgenţă şi injectarea de epinefrină. Daca anafilaxia nu este tratată imediat, se poate ajunge la pierderea conştienţei sau chiar la moarte.

Printre factorii care pot declansa anafliaxia sunt: alimentele (în special ouă fructe de mare, nuci, cereale, lapte, alone), medicamente (mai ales antibiotice din grupul cefalosporinelor sau penicilinelor), înţepături de insecte, anestezice injectabile (procaina, lidocaina), substanţe de contrast (utilizate în investigaţiile cu rol de diagnostic ce folosesc raze X), produse industriale chimice (latexul şi produsele din cauciuc folosite de către lucrătorii din domeniul sănătăţii), preparate injectabile cu rol în dezvoltarea imunităţii.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=581009


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.