Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Eveniment
  • UPDATE COD GALBEN de INUNDAŢII pe râul Arieş, în Apuseni. Cota de atenţie, depăşită la Scărişoara

UPDATE COD GALBEN de INUNDAŢII pe râul Arieş, în Apuseni. Cota de atenţie, depăşită la Scărişoara

16 decembrie 2017 Actualitate Eveniment


Încălzirea vremii şi precipitaţiile din ultima perioadă au crescut nivelul râului Arieş, în Apuseni. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba transmite că sâmbătă, în jurul orei 10.00, a fost atinsă cota de atenţie la Vadu Moţilor şi depăşită cu 15 cm la Scărişoara.

UPDATE, ora 15.00: ISU Alba a precizat că a fost emisă şi atenţionare hidrologică pe râul Arieş, COD GALBEN de posibile inundaţii. Atenţionarea este valabilă până duminică, la ora 12.00. Pot fi înregistrate creşteri de debite cu efecte locale de inundaţii.

La ora 14.30, cota de atenţie pe râul Arieş, la Scărişoara, era depăşită cu 26 de centimetri (mai erau 24 de centimetri până la cota de inundaţie).

 

Deocamdată nu au fost inundaţii, cotele râului fiind monitorizate în continuare.

Reamintim că sâmbătă judeţul Alba şi alte zone din ţară sunt sub atenţionare meteo Cod Galben de ploi, respectiv ninsori la altitudini mari.

De asemenea, atenţionări hidrologice Cod Galben sunt valabile până duminică, pe cursuri de apă din vestul şi nordul ţării, dar şi în Hunedoara.

“Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele ore, ca urmare a precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale”, potrivit inhga.ro.

foto: arhivă

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.