Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Valabilitatea atestatului de producător şi a certificatului de comercializare a produselor agricole, extinsă la cinci ani. Proiect

Valabilitatea atestatului de producător şi a certificatului de comercializare a produselor agricole, extinsă la cinci ani. Proiect

14 iunie 2017 Actualitate
produse traditionaleAtestatul de producător şi certificatul de comercializare a produselor vor fi vabelile cinci ani. Actul normative a fost aprobat de Parlament. Măsura este menită să vină în sprijinul fermierilor, pentru reducerea birocratizării.

Proiectul modifică Legea nr.145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol.

Va fi extinsă de la unul la cinci ani valabilitatea atestatului de producător, din momentul emiterii. În același timp, și carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol va fi valabil timp de cinci ani şi se va elibera solicitantului, la cerere, de către primarul pe a cărui rază de competenţă se află terenul/ ferma/ gospodăria în care se obțin produsele ce urmează să fie puse la vânzare.

Atât atestatul de producător, cât și carnetul de comercializare, vor conține câte cinci file, câte una pentru fiecare an de valabilitate. Acestea vor fi completate cu datele de identificare ale producătorului agricol și informațiile din fiecare an de valabilitate legate de suprafețele cultivate și structurile corespunzătoare pe specii de legume, pomi fructiferi etc, respectiv pe specii de animale.

Noile măsuri se vor aplica începând cu 1 ianuarie 2018. Atestatele de producător eliberate până la sfârşitul anului 2017 își vor păstra valabilitatea până la expirare.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=576723Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.