Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Vești proaste pentru fumători: Acciza pentru țigări, majorată joi cu 10 bani pe pachet

Vești proaste pentru fumători: Acciza pentru țigări, majorată joi cu 10 bani pe pachet

1 iunie 2017 Actualitate
pachet tigariȚigările ar urma să se scumpească, începând de joi, cu 10 bani pe pachet. Creșterea se datorează accizei totale la țigarete, care s-a majorat cu 1%, respectiv de la 435,58 lei/1000 țigarete la 439,94 lei/1000 țigarete, potrivit Profit.ro.

Impactul majorării accizei ar fi de 8,72 bani pe pachet, la care se adaugă taxa pe valoare adăugată (TVA) aferentă, rezultând un efect total de 10 bani pe pachet.

Companiile ar putea însă să prefere o altă etapizare a scumpirilor, mai ales că acestea vor continua. Ministerul de Finanțe intenționează să majoreze accizele și în anii următori, într-un ritm de 2% anual.

Pachetele de țigări se vor scumpi în următorii 4 ani, începând cu vara acestui an, în urma adoptării în perioada următoare a unor amendamente la Codul Fiscal pregătite de Guvern pentru creșterea veniturilor bugetare.

sursa: hotnews.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=572992Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.