Acasa
  • Acasa
  • Eveniment
  • Turism
  • Vrei să vizitezi ALBA IULIA? Uite 20 de MOTIVE pentru care ”NU ESTE RECOMANDAT” să vii în ”mica Vienă” a României

Vrei să vizitezi ALBA IULIA? Uite 20 de MOTIVE pentru care ”NU ESTE RECOMANDAT” să vii în ”mica Vienă” a României

5 iunie 2017 Eveniment Turism
cetate alba iuliaCu siguranță ai prieteni care au vizitat de curând Alba Iulia și au avut numai cuvinte de laudă la adresa cetății și a orașului. Ai auzit că seamănă cu frumoasele orașe din vestul Europei sau chiar cu Viena.

Dar de ce ai vrea să vizitezi Alba Iulia? De ce ai vrea să vezi  un oraș despre care toată lumea vorbește numai de bine? Pentru că are o cetate? Sunt multe orașe în România care au cetăți mai mici și mai puțin spectaculoase.  Și sunt multe orașe care au, împreună, cam tot atâtea monumente.

Dacă ești cu bagajul făcut pentru un tur prin țară, noi îți dăm  20 de motive care te pot convinge că e mai bine să treci nepăsător pe lângă Alba Iulia. ?

1. Nu vrei să vii la Alba Iulia pentru că prea seamănă cu Viena. În plus, te  deranjează că în ”Mica Vienă” până și parcarea este gratis.

11061715_943814255660318_3555269170118434548_n2. Nu vrei să vii la Alba Iulia pentru că are o Cetate Vauban care e prea mare. Chiar cea mai mare din estul Europei.

alba iulia santuri cetate3. Nu vrei să vezi Cetatea Alba Iulia nici de la înălțime. Pentru că este ca o stea verde. Și cine vrea să vadă stele verzi?

4. Nu vrei să vii la Alba Iulia pentru că în Cetate nu au voie mașinile, ci numai caii. Iar oamenii umblă îmbrăcați ca-n evul mediu

garda cetatii5. Cu siguranță nu vrei să ajungi la Alba Iulia, pentru că ți-e frică de gladiatorii care se plimbă la bustul gol, liberi, pe stradă, cu pătrățelele la vedere.

gladiator roman

6.Dacă îți place să mergi pe bicicletă, nu vrei să vii la Alba Iulia pentru că ar fi prea spectaculos să dai o tură prin pădurea unde se află „Transalpina cicliștilor”

7. Nu vrei să vii la Alba Iulia pentru că ți se pare prea obositor să înoți într-un Bazin Olimpic. Preferi o piscină mică

8. Nu vrei să vii la Alba Iulia pentru că nu-ți place să mergi gratis la spectacole și concerte cu artiști internaţionali

9. Nu ai vrea să vii la Alba Iulia pentru că la concerte este prea multă lume şi toţi oamenii se distrează.

10. Nu vrei să vii la Alba Iulia pentru că ți se pare prea obositor să te plimbi într-un parc dendrologic care se întinde pe hectare întregi.

parc dendologic11. Nu vrei să vii la Alba Iulia pentru că ți-e frică să nu te rătăcești printre atât de multe monumente, statui, fortificații și vestigii  vechi de 2.000 de ani.

12. Nu vrei să vii la Alba Iulia pentru că nu-ți plac dacii și romanii care se luptă între ei în mijlocul orașului.

garda romana13. Nu vrei să vii la Alba Iulia pentru că nu-ți place să respiri aerul istoriei.

sala unirii

14. Nu vrei să vii la Alba Iulia pentru că ești prea aproape de Transalpina și nu-ți convine că Valea Frumoasei este mai frumoasă decât ți-ai putut imagina.

15. Nu vrei să vii iarna la Alba Iulia, pentru că trebuie să alegi între două stațiuni de schi, Arieșeni și Șureanu.

sureanu partie aerian16. Nu vrei să vii la Alba Iulia, pentru că ți se pare prea obositor să intri prin șapte porți mari din piatră ca să vezi două catedrale, două muzee, trei fortificații și niște palate în care au stat principii Transilvaniei.

17. Nu vrei să vii la Alba Iulia pentru că ești prea aproape de locul în care se face cel mai bun Sauvignon Blanc din lume.

castel jidvei drona18. Nu vrei să vii la Alba Iulia pentru că aici este doar o bucată din Codex Aureus. Celelalte două sunt la Londra și Vatican.

19. Nu vrei vii la Alba Iulia, pentru că în fiecare seară, la sfârșit de săptămână, este prea mare gălăgie: Localnicii vor să tragă, musai, cu tunurile.

20. Nu mergi la Alba Iulia pentru că nu vrei să vezi un oraș care se află doar pe locul doi în topul destinațiilor din România recomandate de turişti, pe TripAdvisor.

piata cetatii concert Alba Fest 2015_imagini aeriene craiu_6

URL scurt: http://alba24.ro/?p=423198Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.