Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • VREMEA în Transilvania, la mare şi la munte, până în 16 iulie. Prognoza METEO pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

VREMEA în Transilvania, la mare şi la munte, până în 16 iulie. Prognoza METEO pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

3 iulie 2017 Actualitate


catedrala vremea primavara floriÎn următoarele două săptămâni, vremea se menține calduroasă, cu variaţii de temperatură la începutul perioadei. Nu vom scăpa însă de furtuni. Intervale cu averse și descărcări electrice vor fi aproape în fiecare zi, dar frecvența lor va fi mai mare în data de 3 iulie și după data de 6 iulie, în Transilvania, la munte, dar şi pe litoral, potrivit prognozei transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Transilvania, în prima zi, media temperaturilor diurne va fi de 21 de grade, apoi va crește, astfe că în data de 7 iulie va atinge 27 de grade. În zilele care vor urma, până la sfârșitul intervalului de prognoză, variațiile termice vor fi nesemnificative, media temperaturilor maxime fiind de 27 – 28 de grade. Media temperaturilor nocturne va scădea de la 14 grade în data de 3 iulie, până la 8 grade în 5 iulie. În următoarele 3 zile temperaturile minime vor fi în creștere, până la 13 grade în dimineața zilei de 10 iulie și se vor menține în jurul acestei valori până la finalul intervalului de prognoză.

Intervale cu averse și descărcări electrice vor fi aproape în fiecare zi, dar frecvența lor va fi mai mare în data de 3 iulie și după data de 6 iulie.

În Dobrogea și pe Litoral, în primele 3 zile de prognoză media temperaturilor maxime va fi de 25 – 27 de grade, în timp ce a minimelor va scădea, astfel că în dimineața de 5 iulie va ajunge să se situeze în jurul valorii de 15 grade. În zilele care vor urma nu vor fi variații semnificative de temperatură, media maximelor va oscila în jurul a 27 de grade, iar a minimelor în jurul a 18 grade.

Vor fi averse, pe arii extinse în data de 3 iulie, apoi pe spații mici, posibil, aproape în fiecare zi.

La munte, media temperaturilor maxime se va situa între 12 grade în prima zi și 18 – 19 grade între 7 și 16 aprilie, în timp ce a minimelor va avea variații de la 7 grade în diminețile de 4 și de 5 iulie, până la 11 grade în jurul datei de 11 iulie.

Vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare zi, dar mai ales în prima și după data de 8 iulie.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=581099


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.