Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Vremea în Transilvania, la munte şi la mare, până în 30 iulie. Prognoza METEO pe două săptămâni. Când mai cresc temperaturile

Vremea în Transilvania, la munte şi la mare, până în 30 iulie. Prognoza METEO pe două săptămâni. Când mai cresc temperaturile

17 iulie 2017 Actualitate


munti 2Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 17-30 iulie, în diferite regiuni ale ţării. Vremea se încălzeşte treptat, din această săptămână.

În Transilvania, pe parcursul primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat, devenind călduroasă în a doua parte a ei, când media temperaturii maxime va fi de 32-33 de grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 15 grade.

În intervalul 24-30 iulie, regimul termic nu va avea variații semnificative, vremea urmând să se mențină călduroasă, în medie cu maxime de 30-31 de grade și minime de 14-15 grade.

În unele zile ale celei de-a doua săptămâni vor fi posibile ploi de scurtă durată și în general slabe cantitativ, cu probabilitate ceva mai ridicată de apariție în intervalul 25-26 iulie.

În Dobrogea şi pe litoral, vremea va intra într-un proces de încălzire, ce se va menține până către finalul primei săptămânii, când media temperaturilor maxime va ajunge la 31-32 de grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

În intervalul 24-30 iulie, regimul termic nu va avea variații semnificative, vremea urmând să se mențină călduroasă, cu maxime de 30-31 de grade și minime de 20 de grade.

Ploi de scurtă durată vor mai fi posibile la începutul intervalului și după data de 28 iulie.

La munte, la începutul primei săptămâni vremea va fi răcoroasă, mai ales în timpul dimineților, când media valorilor minime va fi de 6-8 grade, iar a celor maxime nu va depăși 16-18 grade. Ulterior procesul de încălzire se va remarca și în această regiune, astfel încât în jurul datei de 23 iulie se va ajunge la maxime, în medie de 24 de grade și minime în jur de 14 grade.

În a doua săptămână, pe fondul accentuării instabilității atmosferice, se preconizează o scădere ușoară a valorilor termice, spre o medie a maximelor de 20 de grade și minime în jur de 12 grade.

Până spre 23 iulie, ploile se vor semnala doar cu totul izolat în timpul după-amiezelor. Va fi ridicată probabilitatea pentru averse care local pot fi torențiale în săptămâna 24-29 iulie, cantitățile mai însemnate fiind estimate pe 25-26 iulie și în ultimele zile ale acestei perioade.

sursa: meteoromania.ro

foto: Ionuţ Văidean

URL scurt: http://alba24.ro/?p=583887


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.