Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • VREMEA în Transilvania, la munte şi pe litoral, până în 25 iunie. Prognoza METEO pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

VREMEA în Transilvania, la munte şi pe litoral, până în 25 iunie. Prognoza METEO pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

12 iunie 2017 Actualitate
munti meteoÎn următoarele două săptămâni, vremea va fi caldă, cu temperaturi până la 27-29 de grade Celsius, în Transilvania. Vor fi însă variaţii termice, de la o zi la alta şi sunt posibile ploi mai abundente, în intervalul 17-21 iunie.

În Transilvania, în perioada 12-20 iunie se vor înregistra variații termice de la o zi la alta, totuși, pentru cea mai mare parte a regiunii, va predomina o vreme caldă; în medie, temperaturile maxime vor fi de 21-27 de grade, iar cele minime de 8-12 grade, valori mai mici urmând a se realiza în zonele depresionare, mai ales în diminețile de 16 și 18 iunie.

Pentru restul timpului, respectiv 21-25 iunie, tendința este de încălzire a vremii, până la valori estimate de 25-29 de grade ziua și 10-14 grade noaptea, în medie regională.

Probablilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 17 și 21 iunie când vor fi posibile și perioade în care aversele vor fi mai însemnate cantitativ.

În Dobrogea şi pe litoral, Pentru perioada 12-20 iunie sunt de așteptat variații termice de la o zi la alta, dar în ansamblu vremea va fi caldă; se vor înregistra medii ale maximelor de 24 la 26 de grade, chiar mai ridicate în după-amiaza de 13 iunie și ale minimelor de 15-17 grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului de referință se estimează temperaturi în creștere ușoară, dar constantă, până la o medie de 27-28 de grade la valorile diurne și 17-18 grade la cele nocturne.

Averse cu caracter local vor fi în intervalul 14-15 iunie și se estimează o probabilitate în creștere pentru ploi temporare în perioada 17-20 iunie.

La munte, pe parcursul celor două săptămâni de prognoză variațiile termice nu vor fi importante, predominând o vreme caldă. Astfel, sunt estimate temperaturi medii diurne de 16 la 22 de grade și nocturne de 6-10 grade, valori ușor mai scăzute fiind de așteptat în zilele de 15 și 17 iunie.

La începutul intervalului, ploi de scurtă durată se vor semnala pe arii restrânse. În perioada 17-21 iunie va crește probabilitatea pentru ploi mai frecvente și local în cantități mai importante.

sursa: meteoromania.ro

foto: Ionuţ Văidean

URL scurt: http://alba24.ro/?p=576443Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.