Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • VREMEA în Transilvania şi la munte până în 29 octombrie. Prognoza METEO pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 29 octombrie. Prognoza METEO pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

16 octombrie 2017 Actualitate


munti 3 meteo noriAdministraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme în regiuni din ţară, pentru perioada 16 – 29 octombrie. În Transilvania, în primele zile ale intervalului temperaturile se vor situa între 20 – 23 de grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă a anului. Precipitații pe arii mai extinse sunt anunțate pentru perioada 22-23 octombrie.

În Transilvania, în intervalul 16 – 20 octombrie, media valorilor diurne va fi de 20 – 23 de grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă a anului. Apoi temperatura aerului va scădea ușor și treptat, spre 14 grade pe 24 octombrie, după care se va menține, în medie, în jurul acestei valori, până la sfârșitul intervalului de prognoză. Temperaturile nocturne vor fi de 6 – 7 grade până spre 24 octombrie, iar între 25 și 29 octombrie se vor situa în jurul valorii medii de 4 grade.

Nu va ploua până în jurul datei de 20 octombrie, după care probabiltiatea pentru precipitații va fi în creștere, însă ploile se vor semnala pe arii mai extinse pe 22 și 23 octombrie.

La munte, evoluția regimului termic va fi caracterizată prin valori diurne mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă a anului, situate în jurul a 16 grade până în jurul datei de 20 octombrie. Apoi, vremea se va răci ușor și treptat, astfel încât, în intervalul 24 – 29 octombrie, media temperaturilor maxime va fi de 6 – 8 grade, apropiată de valoarea climatologic normală pentru final de octombrie. Temperaturile nocturne vor fi de 6 – 8 grade între 16 și 23 octombrie, apoi vor marca o scădere și se vor încadra, în medie, între 2 și 0 grade în ultimele zile ale intervalului de prognoză.

Probabilitatea pentru precipitații va fi nesemnificativă în primele zile ale prognozei, dar va crește după data de 20 octombrie. În jurul datei de 22 – 23 octombrie se pot consemna cantități de precipitații mai importante.

sursa: meteoromania.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=603431


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.